VEELGESTELDE VRAGEN

      Veelgestelde vragen 

Hoe ontstaat bewegingsverlies van weefsels?

Bewegingsverlies van weefsels ontstaat door allerlei oorzaken zoals:
- een harde val, botbreuk of een kneuzing 
- operaties of een gecompliceerde tandheelkundige ingreep
- een zware bevalling of een vacuümverlossing
- verkeerde of slechte voeding (te calorierijk, teveel verzadigd vet) 
- genetische aanleg
- ontstekingen die littekens of verklevingen kunnen achterlaten 
- langdurige stress, spanning en emoties


Wat kan ik van een behandeling verwachten?

De behandeling kan variëren van heel subtiel tot stevig. De aanpak respecteert het menselijk lichaam. Ogenschijnlijk werkt een osteopaat slechts aan de buitenkant van het lichaam, maar we behandelen ook de diepste weefsels. De patiënt ervaart soms een gevoel van warmte of prikkeling. Bij forse blokkades in rug of nek is het nodig de beweeglijkheid van de wervels te herstellen om de druk en spanning op zenuwbanen, bloed- en lymfevaten te verminderen.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na twee tot drie behandelingen moet er zeker verbetering zijn. Bij hardnekkige klachten zal volledig herstel langer op zich laten wachten en zijn er meerdere behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen varieert van één week tot twee maanden. Dit om het lichaam de tijd te geven die het nodig heeft om tot een nieuw evenwicht te komen. 


Welke opleiding heeft een osteopaat gevolgd?

Om te kunnen starten met de studie osteopathie moet je een (para-)medische opleiding hebben voltooid. Zoals bijna alle osteopaten in Nederland, is ook Liesbeth van den Berg van oorsprong fysiotherapeute. Vervolgens volgen zij een vijfjarige opleiding osteopathie aan de Internationale Academie Osteopathie (IAO) om als gediplomeerd en geregistreerd osteopaat te kunnen werken.


Wat houdt de titel M.R.O. in?

 Liesbeth van den Berg is gediplomeerd en geregistreerd in het register van de Nederlands Register Osteopathie (NRO). Door deze registratie mag Liesbeth zich per 1 januari 2018 ook Member of the Register of Osteopaths (MRO) noemen. Zorgverzekeraars vragen hiernaar bij hun vergoeding van de behandeling.


Heb ik een verwijzing nodig voor osteopathie?

Nee, voor osteopathie kan je zonder verwijzing van huisarts of specialist een afspraak maken. 
Overleg met huisarts of specialist kan wel wenselijk zijn. 
Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door naar andere zorgverleners. 

Share by: