OVER MIJ

Over mij

Liesbeth van den Berg 
MSc. Ost.  D.O.- MRO

Na het afronden van mijn studie fysiotherapie in 1994 ben ik door het samenwerken met collega's in Nederland en Duitsland nieuwsgieriger en enthousiaster geworden naar de werking van het lichaam als totaliteit. Na het afronden van vele cursussen en mijn opleiding acupunctuur werd de behoefte om de gehele verbinding tussen alle anatomische structuren, de fysiologie daarvan en ook de connectie en aansturing middels de neurologische aansturing van processen in het lichaam als totaalbeeld volledig te leren kennen. Dit om een zo optimaal mogelijk behandelplan samen te kunnen stellen. In 2008 ben ik daardoor gestart met de opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy. In 2016 heb ik deze afgerond met een Master of Science (MSc. Ost) in Osteopathy te Gent in samenwerking met de FHG te Innsbruck. Deze wetenschappelijke opleiding heb ik afgerond met mijn wetenschappelijke onderzoek en verdediging over de osteopatische impact van de relatie tussen de nervus vagus en depressieve klachten. In 2021 ben ik afgestudeerd als sportosteopaat.
Naast mijn passie voor studeren ben ik gehuwd met Rudie en moeder van 2 sportieve zoons, Olivier & Pepijn. Mijn hobby's zijn: wielrennen, fitness, skiën, fotograferen, bergbeklimmen, golf, gitaar en piano spelen.

Osteopathie en Wetenschap

Osteopathie is een volwaardige geneeswijze, gebaseerd op een uitgebreide medische gedachtegang met wetenschappelijke inzichten. Osteopathie kan worden beschouwd als een wetenschap en een filosofie binnen de hedendaagse gezondheidszorg. Wetenschappelijke onderbouwing dat osteopathie werkt, blijkt ook uit verschillende wetenschappelijke studies. Sinds de jaren negentig is er een sterk toegenomen belangstelling voor wetenschappelijke onderbouwing van de behandelingen. In zowel binnen- en buitenland zijn er al vele studies verricht naar de effecten van specifieke osteopatische behandelingen waardoor osteopathie internationaal een gerenommeerde en effectieve wijze van behandelen is geworden. Uitgebreide opleiding In Nederland kan je een vijfjarige opleiding osteopathie in deeltijd doen als je een relevante (para)medische vooropleiding hebt gevolgd. Na afronding van de opleiding en het verdedigen van een afstudeeronderzoek - thesis -  ben je gediplomeerd en kan je je laten registreren en de titel D.O. (Diploma in Osteopathie) voeren. In de Verenigde Staten, maar ook Australië, Canada, Frankrijk en Engeland is osteopathie inmiddels een universitaire wetenschappelijke studie en een erkende vorm van geneeskunde in de gezondheidszorg. Voor uitgebreidere informatie over osteopathie verwijzen we naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Deze vereniging behartigt de belangen van de osteopathie in Nederland en geeft informatie over de geneeswijze osteopathie. Zie: www.osteopathie.nl. Het Nederlands Register Osteopathie (N.R.O.) ziet toe op de registratie van de bevoegde leden. Medische zorg vereist kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat zij in de beste handen zijn. Osteopaten die geregistreerd zijn, voldoen aan alle eisen die de stichting stelt, zoals de kwaliteit van de gevolgde opleiding, verplichte nascholing en het naleven van de reglementen van het Beroepscompetentieprofiel. Zie: www.osteopathie-nro.nl.

De Stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek (SWOO) is de organisatie in Nederland die zich bezig houdt met het vakgebied osteopathie. Liesbeth heeft zich jarenlang actief ingezet voor de SWOO en is nu vanwege haar functie als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie nog steeds zijdelings betrokken bij deze organisatie.  

Online afspraak inplannen mogelijk

MSc. in Osteopathie

Persoonlijke behandelingen gericht op het individu

Share by: